Woonhuis munitiebunkers Twisteden

In de oude vorm stonden de bunkers in zwaar contrast met de nieuwe gewenste functie wonen.

Aanpassingen en toevoegingen met betrekking tot daglichttoetreding zijn essentieel om de bunkers bewoonbaar te maken, zodat het gevoel van opgesloten zijn verdwijnt.

 

Voor het ontwerp van de woning wil mijn opdrachtgever een woning met voldoende daglichttoetreding zonder de authenticiteit te beschadigen.

Specifieke kenmerken en details van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog moeten worden geïntegreerd op een passende manier om het gevoel van een observatie / geschutsbunker te creëren

Om de bunkers te laten fungeren als woning moeten er vormtechnische aanpassingen gedaan worden aan de huidige structuur van de bunkers, zodat er op de plekken waar dat nodig is voldoende daglicht de woning binnentreedt.

 

Doordat de kansen en bedreigingen in de omgeving, en de draaiing van de zon om het perceel onderzocht waren. bepaalde daglicht, en zichtvelden de unieke locaties van de daarbij passende functies.

De vertaling van het concept ‘’Function follows light’’ vind je terug in de indeling van de bunkers. De dagelijkse bezigheden lopen simultaan met het ritme van de zon om zo door de dag heen het maximale effect van daglicht te benutten.

De aanpassingen zijn vormgegeven, rekening houdend met de typische kenmerken van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

Deze zijn voort gekomen uit de verschillende observaties en analyses, simulaties en een open interview waarin de eisen betreft vormgeving zijn vastgelegd met de opdrachtgever.

Ontwerp

render living defkopieHallkopie 23D trap 2Exploded slaapkamer defStudio DEF voor wouterWelnesstuin 2coolPlattegrond DEFkopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALL RIGHTS RESERVED – ENGEL INTERIOR DESIGN