Hotelsuite ”Surreal”

 Small schets
 

De vertaling van het concept ‘’Surreal’’ vind je terug in de extreme vormgeving van het object.Het concept vloeide voort uit mijn beleving van de opdracht welke bestond uit de fantasie speelfilm Big fish.

 

Het object zal dankzij zijn strakke lijnen en asymmetrische vormen opvallen in de omgeving. De materialisering en plaatsing van het object zijn ontstaan uit onderzoek naar het personage Will uit de film.

Will is een realist. Een schild om zich heen trekken, beschermend naar zichzelf en zijn gezin, in hun eigen wereld teruggetrokken, bang om het onbekende toe te laten, iets is pas echt als je het vast kunt pakken.

 

De plaatsing van het object in de canyon geeft de bezoeker de kans om de diepte in te kijken vanuit een sterke carbon monocoque voorzien van warmte werende panelen, en glazen wanden.

Bij binnenkomst word je door de sterke daling in niveau, direct de diepte in geleid waar je zult worden beloont met een spectaculair panoramisch uitzicht over de Canyon.

 
‘‘Things that are surreal combine inrelated elements to create a bizarre scene’’
 
Ontwerp
 
Small BACK POSTER DEF_HDR Small FRONT POSTER DEF_HDRSmall INTERIOR POSTER DEF_HDRSmall INTERIOR POSTER DEF 3_HDRSmall INTERIOR POSTER DEF 2_HDR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jan des Bouvrie académie – ALL RIGHTS RESERVED – ENGEL INTERIOR DESIGN